4 min read

Derfor skal du vælge en foldepropel fra Flexofold

Derfor skal du vælge en foldepropel fra Flexofold

En foldepropel er ikke en ny opfindelse. Den er faktisk over 100 år gammel, og selvom teknikken og den grundlæggende ide er den samme, så er alt blevet forfinet gennem de mange år.

For alt ændrer sig over tid. Og som med så meget andet er det til det bedre. Vi ved alle, at det første TV, der blev produceret, ikke kan matche de fladskærme, der i dag udbydes på markedet.

Derfor er en foldepropel også noget andet nu end tidligere.

 


 

Dengang for mange år siden

De foldepropeller, der først blev lanceret, kan ikke sammenlignes med dem, der i dag produceres fra bl.a. Flexofold. Med datidens foldepropel var der fx nogle, der oplevede problemer med at bakke. Og derfor var det ikke muligt at nyde den optimale effekt.  

Det hører heldigvis fortiden til. Gennem de sidste mange år har foldepropellen udviklet sig med nye bladprofiler og et hydrodynamisk design, og foldepropellen er i dag en af de mest velansete propeller til sejlbåde. Det står i modsætning til bl.a. den faste propel, som ikke har gennemgået samme proces.  

Foldepropellerne er derfor kommet for at blive, og de kan så meget mere i dag end mange andre propeller. Og de kan være til stor gavn for dig, der elsker at sejle og ikke vil gå på kompromis med dit udstyr.

 

Bør jeg investere i en foldepropel?

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge at investere i en foldepropel fra Flexofold. 

Særligt har den 5 fordele, du bør bide mærke i:

  1. Den reducerer slæbemodstanden
  2. Den øger hastigheden
  3. Den er drevet af naturlig kraft
  4. Den giver en større sikkerhed
  5. Den giver bedre sejlegenskaber

Alt i alt betyder det, at du vil opleve en langt højere grad af komfort med en foldepropel på din sejlbåd.

Derudover er det en propel, der på grund af naturlovene, yder effektivt for dig både i aktiv og i passiv tilstand. 

Når motoren er tændt, og propellen drejer rundt, foldes bladene ud via centrifugalkraften. Det gælder også i meget lave omdrejninger og selv i bak, da centrifugalkraften altid vil være stærkere end vandtsrømmene. 

I passiv tilstand, hvor propellen ikke drejer og således heller ikke påvirkes af centrifugalkraften, vil vandpresset derimod folde bladene sammen. Derfor vil du kun opleve minimal slæbemodstand, og din hastighed vil blive øget.

 

Er prisen afgørende?

Lad os bare tale om det. Prisen. 

For langt de fleste sejlere vil en investering i en foldepropel fra Flexofold give mest værdi for pengene frem for andre propeller. Denne har på grund af naturlovene nogle fordele, som fx en fast propel og en feathering propel aldrig vil kunne leve op til.

Hos Flexofold er vi af den holdning, at det ikke er prisen, der skal afgøre, om du får det bedste udstyr.

Elsker du at sejle? Så skal du selvfølgelig ikke gå på kompromis! Prisen på en foldepropel fra Flexofold kan variere alt efter din specifikke sammensætning af bl.a. antal blade, bladprofil og skrogtype.

Udfyld vores formular med din båds motor, gearkasse, bådmodel og personlige præferencer. Så klarer vi resten, så du kan få den helt rette foldepropel.

 

Prioriteringen af udstyr

Dernæst er prioritet også vigtigt. 

En båd er dyr - og der er altid meget udstyr, der kan investeres i lige fra nye skærme og anden elektronik til andre sejl. For dig som sejler kan det derfor være et spørgsmål om prioritering, når du skal tage stilling til, om du ønsker en foldepropel eller noget andet udstyr til din sejlbåd. 

Andet udstyr kan nemlig synes lige så værdifuld for oplevelsen med din sejlads.

En ny foldepropel er dog en rigtig god og langsigtet investering i modsætning til så meget andet udstyr. Foldepropellen fra Flexofold holder i mange år, og den lever op til de højeste standarder. Derfor kan du altid stolt berette om den i Klubhuset. 

 

Der skal du vælge en foldepropel 2

 

En anden interesse

En tredje faktor er interesse. 

Hos Flexofold er vi specialister i foldepropeller. Det forventer vi ikke, at du er, og derfor er vi altid klar til at give dig den bedste vejledning.

På grund af den tidligere nævnte lange tradition for foldepropeller kan der være en opfattelse af, at foldepropeller kun er for dem, der sejler kapsejlads. Derfor kan nogle være i tvivl om, hvorvidt en foldepropel passer til deres båd, gearudveksling, motor og den sejlertype de er. Her er det dog vigtigt at bemærke, at alle med en sejlbåd i dag kan få meget stor gavn en af foldepropel.

Du skal blot give os de rigtige informationer, så sørger vi hos Flexofold for at lave de nødvendige beregninger, der sikrer, at du får den foldepropel, der passer bedst til dig og din båd.

 

En lang tradition

Tradition kan være baseret på stolthed, og hvad man som sejler har ‘lært’. Hvis du derfor altid har brugt én bestemt propel, såsom en feathering propel, så er det formentlig den, du bliver ved med at bruge. Dog er feathering propellens popularitet dalende. 

 

Der skal du vælge en foldepropel 3

 

Hos Flexofold ved vi, at en feathering propel aldrig vil kunne stå på mål for en foldepropel. Her er der simpelthen nogle fysiske love, der gør fremdriften bedre med en foldepropel. 

Bladet på en foldepropel twister, mens det på en feathering propel er helt fladt og lige. Det betyder helt simpelt, at du ikke kan optimere på din vingeprofil på din feathering propel - heller ikke på trods af muligheden for at finjustere på bladene.

 

Derfor har flere tusinde bådejere glæde af en Flexofold foldepropel

Nogle sejlere tror, at en foldepropel er meget avanceret. I modsætning til en fast propel kan den virke kompliceret, og derfor kan det være svært at sætte sig ind i mulighederne og fordelene med en foldepropel. Det gælder især, når mange sejler på hobbybasis, og det er fritiden, der skal bruges til at få det rette og indgående kendskab til produktet.

Her er der dog tale om en propel, der gennem flere år er blevet testet grundigt. Det er noget, der er sket hos både private bådejere og på større værfter. Med det sagt er det den samme propel, der leveres til verdens største og mest anerkendte værfter, som den du kan få bragt hjem til dig selv. Og det betyder, at teknikere og ingeniører har testet, analyseret og verificeret foldepropellerne fra Flexofold. 

Det synes vi er en kæmpe kvalitetskontrol! 

Og hvad der virker, ændres der ikke på. Teknologien og materialerne er derfor altid ens og følger de højeste standarder, mens forbedringer af fx bladprofilerne har fundet sted gennem årene. De er blevet forfinet, så de i dag udgør en kvalitetssikret detalje.

 

unnamed (3)

 

Dybest set er alt i en foldepropel baseret på naturlove og ikke mindst mange års erfaring. Derfor er konstruktionen enkel.